Nieuws

Kortere reserveringsblokken

Na de proef met corona-veilig open gaan hebben we ontdekt dat er meer dan voldoende vraag naar is, maar dat 10 min. tussen de reserveringsblokken te weinig is voor en veilige overgang. De vroege makers blijven iets langer en de late makers komen iets vroeger, waardoor er dan toch een overlap ontstaat en er geen tijd is om alles rustig te kunnen schoonmaken tussendoor. Om deze reden is het vroege blok nu verkort tot 1:30 uur naar 13:00 – 14:30. Het late blok begint nog steeds om 15:05.

Reserveren

We zijn weer open, maar niet helemaal zoals het was:

  • Maximaal 2 personen tegelijk in de Makerspace.
  • Verplicht reserveren via imdib@webtas.nl
  • Kom van 13:00 – 14:55 of van 15:05 – 17:00
  • Was als je binnenkomt eerst je handen.
  • Houdt 1.5 meter afstand van elkaar.
  • Laseren is beperkt mogelijk i.v.m. de weinige ruimte.

Natuurlijk mag je ook korter komen, maar niet langer. Om de makerspace voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te houden, kan je in principe geen dubbele blokken reserveren.

Corona

Gedurende de VO-schoolsluiting was ook de makerspace gesloten. Mochten op 2 juni de scholen weer open gaan, dan willen we ook proberen om de makerspace op 3 juni weer open te laten gaan. Dit zal uiteraard wel anders moeten dan het tot nu toe altijd gegaan is. Dingen maken met 13 personen tegelijk zal voorlopig niet meer lukken.

Waarschijnlijk gaan we maximaal 2 personen tegelijk binnen laten. Dit zal uitsluitend op reservering kunnen en ze zullen redelijk zelfstandig aan de slag moeten kunnen.

Het zou heel fijn zijn als dit gaat lukken, want ik mis jullie en aan de vele appjes te lezen missen jullie mij. (of in ieder geval de makerspace 😉 )

YouTube

IMDIB is ook aan het avontuur dat YouTube heet, begonnen. We hopen regelmatig filmpjes te publiceren en zo te laten zien wat we maken en te inspireren.

Dit was ons bezoek aan de makerfair in Gent, maar er volgt nog veel meer.

t-shirts

Afgelopen week zijn er hele coole t-shirts (en ook andere kleding) gemaakt bij de makerspace, met behulp van de nieuwe snijmachine die eenvoudig vanuit de imdib-laptops kan worden aangestuurd. Het materiaal voor het textiel bedrukken kost 5,- per A4 formaat (30 x 21 cm).

Mindstorms

De mindstorms sumo robots zijn volop in gevecht met elkaar. Dit is een strijd in techniek, mechanica en programmeren. De LEGO mindstorms programmeertaal is makkelijk te begrijpen en te leren. De volgende programmeer stap wordt het maken van een eigen Android app.

DSC_1319

(mijn robot ligt hier verslagen, ondersteboven naast de baan)

Zomerkamp

Voor zomerkamp hebben we de afgelopen tijd van alles gemaakt. Voor het groepje van de “badeendjes” maakte we bandana’s, speldjes en een t-shirt. Daarnaast werden er stempels voor de spellen gemaakt en badges om te verdienen. Er werden ook nog kaarten gelamineerd. Het kamp was een groot succes!