De Lasercutter Display Workshop

In twee avonden leer je hoe de lasercutter werkt en hoe je een tekening voor de lasercutter maakt in het gratis programma Gravit Designer of Inkscape.

Deze workshop kan ook als feestje aangeboden worden voor een groep van maximaal 6 tieners van minimaal 12 jaar (of jongere kinderen met voldoende computer ervaring en aanleg)

Ikea tril robots

Bij deze workshop maken ook onze jongere deelnemers een geweldig leuk robotje dat zelf bepaalt wat hij doet. Lukt het jou om hem een beetje te temmen?

Deze workshop is ook erg geschikt als kinderfeestje voor maximaal 8 kinderen vanaf 7 jaar.

https://player.vimeo.com/api/player.js

Sieraden

Maken is echt niet alleen voor jongens, maar sieraden zijn ook echt niet alleen voor meiden. We maken sieraden op de IMDIB manier met de lasercutter, 3d-printer of om een andere orginele manier.

Deze workshop is ook geschikt voor een kinderfeestje voor maximaal 8 kinderen vanaf 8 jaar.

Pennendoosjes maken

De workshop pennendoosjes maken kan met maximaal 8 personen. Je ontwerpt je deksel op de computer en de lasersnijder zal hem vervolgens voor je uitsnijden. Nu alleen nog in elkaar zetten, verven en versieren en klaar.

Emailleren

Bij de workshop emailleren smelt je gekleurd glaspoeder in een over tot wel meer dan 1000 graden. Het glaspoeder zal dan smelten tot een (als alles goed gaat) mooie glanzende laag. Op deze manier maak je coole hangertjes of sleutelhangers.

Tegeltje maken

In deze workshop maak je je eigen tegeltje. Misschien wil jij een wijze spreuk op je tegeltje of een afbeelding van R2D2. Alles is mogelijk. Je maakt je ontwerp op de computer en vervolgens zal de lasersnijder hem in een echt tegeltje graveren. Je zal ontdekken dat het nu heel makkelijk is om hem in iedere gewenste kleur te verven.

fullsizeoutput_4799

Sumo-Robot

Maak je eigen sumo-robot met een complete kit en pas hem vervolgens aan om hem beter te maken dan de rest.

Mindstorms

Mindstorms Meetup

Kom met je eigen LEGO Mindstorms EV3, NXT 2.0, NXT of zelfs RCX om het op te nemen tegen andere Mindstorms robots. Eventueel kan je ook, als je zelf geen Mindstorms hebt, een Mindstorms robot van IMDIB gebruiken.